Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Про збереження ранньоквітучих рослин!

Дата: 13.03.2023 14:02
Кількість переглядів: 146

Первоцвіти – безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів. Однак поступово наші ліси збіднюються на ці чудові створіння природи, і на сьогодні вже більша частина первоцвітів належить до категорії рідкісних і зникаючих рослин та занесені  до Червоної книги: всі види сон-трави, тюльпан дібровний, шафран сітчастий, первоцвіт дрібний, проліска сибірська, горицвіт весняний та інші.

Фото без опису

Збирання первоцвітів не дає рослинам можливості утворити насіння, пошкоджуються сусідні квіти, ламаються стебла і бруньки. Ми знищуємо ці квіти, якщо збираємо і продаємо, та допомагаємо знищувати, якщо купуємо. Кожен покупець букетику стимулює браконьєрів знищувати квіти і в наступному році.

Ці рослини підлягають суворій охороні. Продаж первоцвітів (як і купівля) несе в собі порушення Законів України «Про Червону книгу України» та «Про рослинний світ».

Відповідно до ст. 88-1 КУпАП, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1700 грн.) з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Нагадуємо! На час дії правового режиму воєнного стану відвідування лісів населенням і в’їзду до них транспортних засобів та іншої техніки заборонено!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь