Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Податківці Пустомитівської ДПІ інформують громадян про Деклараційну кампанію у 2023 році

Дата: 24.02.2023 08:46
Кількість переглядів: 107

Податківці Пустомитівської ДПІ інформують відвідувачів податкової інспекції, що з початку 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року.

Нововведення, які набрали чинності у 2023 році:

з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації та інструкція щодо її заповнення, оновлена редакція яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан i доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан i доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929.

Подання декларації:

декларація про майновий стан i доходи подається відповідно до ст. 179 Податкового кодексу України.

Строки подання декларації:

- фізичні особи — підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, — до 01 травня року, наступного за звітним, громадяни, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації — до 01 травня року, наступного за звітним;

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 Кодексу).

Важливо! За умови якщо у платника податку відсутні підтверджуючі документа щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел i суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції; оформлені згідно зі ст. 13 Кодексу, то відповідно до n. п. 170.11. 2 п. 170.11 ст. 170 Кодексу такий платник зобов’язаний noдamи до контролюючого органу за своєю noдamкoвoю адресою заяву про перенесення строку подання податкової декларації до 31 грудня року, наступного за звітним.

- фізичні особи — підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) у разі припинення підприємницької діяльності — протягом 20 календарних днів місяця наступного за календарним місяцем, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця за її рішенням.

Важливо! У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) nepioдoм с період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності. 

- резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, — не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду;

- фізичні особи, у яких с право на податкову знижку, — до 31 грудня (включно) року, наступного за звітним.

Платник податків самостійно обирає спосіб подачі декларації:

- особисто або уповноваженою особою;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання (далі — поштою);

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» (далі — електронна форма).

Громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною "Електронного кабінету платника".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь