Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

УЧАСТЬ У НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

Дата: 27.10.2022 09:05
Кількість переглядів: 285

12-13 жовтня 2022 року у м. Ауґсбурґ (Німеччина) відбулася П’ята німецько-українська конференція муніципальних партнерств «Партнерства для розбудови та розвитку», у якій взяли участь бургомістр міста Ґуденсберґ (2010-2022рр.) Франк Бьорнер (Frank Börner), заступник начальника відділу будівництва, організації, обслуговування громадян, координатор міжнародних зв’язків магістрату міста Ґуденсберґ д-р Ебергардт Кеттліц (Eberhardt Kettlitz), заступник голови Щирецької селищної ради Володимир Попович та начальник відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародної співпраці Ірина Микитка.

Фото без опису

Цю конференцію було організовано Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» некомерційного товариства Engagement Global за підтримки Федерального міністерства економічного розвитку та міжнародного співробітництва (BMZ). Після початку російсько-української війни 24 лютого 2022 року міжмуніципальні контакти на місцевому рівні, а також проведення такого заходу для відбудови зруйнованої України набули неоціненного значення.

Сюди було запрошено представників громад, які вже багато років розвивають партнерські відносини, а також тих, хто лише планує зав’язати контакти. Запрошення в Ауґсбурґ отримала і Щирецька селищна рада, яка вже впродовж десяти років плідно співпрацює з німецьким містом Ґуденсберґ.

Спікерами на конференції були міністерка економічного розвитку та міжнародного співробітництва ФРН Свеня Шульце (Svenja Schulze), заступник міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря, генеральний консул України в Мюнхені Юрій Ярмілко. Подальшу підтримку та впровадження спільних проектів окреслив очільник Сервісної служби   «Міста в Єдиному Світі» некомерційного товариства Engagement Global Штефан Вільгельмі (Stefan Wilhelmi). Керівниця проекту «Муніципальні партнерства з Україною» Олена Овчаренко презентувала інструменти фінансової підтримки українських громад та мережу новостворених від початку війни партнерств, що свідчить про готовність допомогти Україні.

Ярмарок можливостей ознайомив учасників конференції з проектами програм NAKOPA, Corona Solidarpaket, Партнерства між лікарнями, Фонду малих проектів (KPF) та ін. Біля стенду KPF представники Щирця та Ґуденсберґа звітували про стан реалізації проекту «Капітальний ремонт внутрішніх приміщень вартової будівлі для розміщення Центру безпеки громади та соціальних служб у смт Щирець Львівського району Львівської області». Під час спілкування з співробітницею Фонду малих проектів було обговорено та напрацьовано готові ідеї для участі в грантовій підтримці для завершення  даного проекту на 2023 рік.

Участь у конференції була результативною та інформативною, дозволила не лише відзвітувати про реалізовані проекти, а й запланувати майбутні. Щиро дякуємо усій команді ТзОВ «Engagement Global» за підтримку громад-побратимів та за організацію конференції.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь