Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Щирецька територіальна громада та ГО “ЛІіС” підписали Меморандум про забезпечення гуманітарних потреб ВПО

Дата: 20.07.2022 13:54
Кількість переглядів: 1079

19 липня Ірина Панчишин, начальниця відділу соціального захисту населення Щирецької ТГ взяла участь у зустрічі із командою громадської організації “Лісові ініціативи і суспільство” та представниками Бориславської, Журавненської та Золочівської ТГ. Захід був організований задля налагодження співпраці та координації спільних зусиль для забезпечення гуманітарних потреб ВПО віком від 30 років.

Фото без опису

Результатом зустрічі стало підписання сторонами Меморандуму про реалізацію спільних волонтерських та гуманітарних заходів.

“Визнаючи необхідність об’єднання зусиль щодо подолання гуманітарних викликів спричинених війною, засвідчують свої наміри щодо подальшої співпраці уклали цей Меморандум про партнерство та співпрацю. Метою документа є створення та розбудова мережі регіональної згуртованості задля виявлення та забезпечення нагальних гуманітарних потреб внутрішньо переміщених осіб (ВПО), зокрема віком від 30 років, які офіційно зареєстровані та людей, які опинилися у складних життєвих обставинах та проживають на території громад Львівської області шляхом координації та спільної реалізації волонтерських та гуманітарних заходів” -  йдеться у документі.

“Війна змусила розширити діяльність нашої організації. Поряд з природоохоронною діяльністю, ми розпочали реалізовувати проект гуманітарної допомоги людям у громадах, які найбільше постраждали через військову агресію росії. Однак, є багато людей, які вимушено покинули свої домівки і в перші дні війни оселилися на Львівщині в школах, дитячих садочках. Їм також потрібна допомога. Саме тому ми розпочинаємо реалізувати цей проект,” - ділиться Дмитро Карабчук, голова ГО “ЛІіС”.

Протягом наступних 3 місяців в рамках проєкту, ВПО, які проживають у громаді, отримають гуманітарну допомогу “з рук в руки”.

“Ми не були готові приймати велику кількість ВПО. Приміщення шкіл та народного дому були не пристосовані до проживання людей. Ліжкомісць не було, можливості готувати їжу теж. Тому довелося швидко мобілізуватися, залучитися підтримкою місцевих мешканців та заручатися міжнародною підтримкою німецького міста Гуденсберг. Ми швидко забезпечили ВПО ліжками, подушками, посудом, побутовою хімією. Потреба в продуктах залишається”. - ділиться Ірина Панчишин.

Проект реалізовується в рамках та за підтримки програми “Єднання заради дії”.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь