Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Разом наближаємо перемогу

Дата: 11.05.2022 08:21
Кількість переглядів: 1147

Фото без опису

09.05.2022 р.

Нелегкий та довгий шлях проходить допомога з партнерського міста Ґуденсберґа до місця призначення. Окрім дороги довжиною ~ 1135 км, який успішно долають німецькі або українські водії, автомобілі при виїзді з Європи впираються у перепону. Є таке поняття, як кордон. Ніби все просто – це межа між країнами. Проте це і дуже складно. Різні закони, різні вимоги, часті зміни у законодавстві. Відповідно, попадаєш у залежність від чиновників, які на місці вирішують питання пропуску. Є багато таких, які у цей військовий час з розумінням ставляться під час перевезення гуманітарних вантажів, не перешкоджають переміщенню через кордон. А є такі, що не зважають на мову, на ситуацію, проявляють байдужість. І тоді, законослухняні німецькі водії, які вже відвикли від кордонів, змушені годинами простоювати перед прикордонниками, митниками і іншими службами, які не розуміють або не хочуть розуміти, не допомагають, не прискорюють процеси контролю. Постає питання, а чи потрібна допомога взагалі? Чи потрібно долати тисячі кілометрів? Чи потрібно мчати без відпочинку, щоб на кінець зіткнутися із звичайним нерозумінням.

Водій Андрій Хороший проїхав ~ 1135 км з Ґуденсберґа до Корчової автомобілем Volkswagen Crafter за 18 годин. Середня швидкість руху – 63 км/год.

Водій Тарас Куропась цим же швидкісним автомобілем за 14 годин здолав ~ 1 км з Корчової до Краківця. Середня швидкість руху – 0,07 км/год. Плюс мандати (штрафи) на польській стороні.

У першому випадку опір руху чинять тертя, повітря та опір коченню коліс.

У другому - до опору руху додається людський опір, опір мовчазних шлагбаумів. І він настільки значний, що швидкість гуманітарного автомобіля зменшується у 900 раз! Люди перешкоджають наданню допомоги іншим людям, які її потребують. Одні люди, легко віддають, радіють, коли бачать, що приносять користь іншим. Інші, довго шукають злочин там, де його немає. Дістають задоволення від того, що знайшли дріб’язкове відхилення, яке ні на що не впливає.

Отакі парадокси фізичних та біологічних величин.

Автомобіль Volkswagen Crafter подарував Щирецькій громаді для передачі Збройним силам України Маґістрат міста Ґуденсберґа (der Magistrat der Stadt Gudensberg) разом з містом Боркен (die Stadt Borken). Ця пожертва покращить логістику українських воїнів при утилізації зомбо-мутантів держави-терориста росії. Мета благородна. Для її досягнення не страшні ніякі перешкоди.

Цим же автомобілем у Щирець було доставлено дизель-генератор, який також призначений для передачі військовій частині на фронті, речі, необхідні для екіпірування наших призваних на фронт хлопців, продукти та товари першої необхідності тимчасово переселеним українцям, що перебувають на території нашої громади.

Щиро дякуємо Маґістрату міста Ґуденсберґа, місту Боркену, Партнерській спілці Ґуденсберґа, усім жертводавцям та водіям, що здійснили цю місію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь