Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Щирецька селищна рада звертається до усіх мешканців громади з проханням не спалювати суху траву, стерню та побутове сміття.

Дата: 11.04.2022 08:10
Кількість переглядів: 1595

Спалювання сухої рослинності та сміття завдає великої шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей,та може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій, особливо у пожежно-небезпечний період.

Фото без опису

Пам’ятаймо, що під час спалювання у повітря виділяється небезпечні, а часом і канцерогенні речовини (сполуки свинцю, ртуті та інші важкі метали), які є дуже шкідливими. Зокрема, вони викликають подразнення та опіки дихальних шляхів, підвищення рівня цукру в крові, діють на вуглеводний обмін, спричиняють головний біль, викликають втомленість, можуть стати причиною виникнення онкологічних захворювань, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини і посилюють негативний перебіг хронічних захворювань.

Відповідальність за спалювання сухої рослинності та сміття є передбачена Кодексом про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладання штрафу на громадян і на посадових осіб.

Такі пожежі – це й підвищений ризик займання торфовищ та лісів. Бо невеликі загорання охоплюють великі площі, які надто складно загасити, оскільки торф може горіти у всіх напрямках, незалежно від сили вітру. Навіть дощ не здатен загасити палаюче торфовище. Коли горить торф, він спалює коріння дерев, які від цього можуть падати. Саме тому недотримання елементарних правил пожежної безпеки, а часто і свідомі підпали громадянами сухої трави нібито для знищення бур’янів, можуть стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.

Закликаємо мешканців до розуміння:

Не розводьте багаття в лісах у не відведених для цього місцях!

Не послаблюйте нагляд за малолітніми дітьми під час відпочинку на лоні природи!

Не кидайте не загашених недокурків на землю як на полі, так і з автомобілів на узбіччя!

Не спалюйте суху траву та не провокуйте виникнення пожеж, котрі завдають чимало збитків!

У випадку пожежі телефонуйте 101


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь