Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Ґуденсберґ, Єльч Лясковіце, Белжице, Камєнна Ґура - проти війни!

Дата: 02.03.2022 11:00
Кількість переглядів: 1210

Ґуденсберґ, Єльч Лясковіце, Белжице, Камєнна Ґура солідарні з народом України та Щирцем.

Фото без опису

Першими виразили  підтримку  наші партнери з Німеччини та Польщі.

Бурґомістр Боґдан Щесьняк та депутати партнерського Міста і Ґміни Єльч Лясковіце прийняли на засіданні ради міста рішення, у якому засудили агресію Російської Федерації проти України та виявили солідарність з народом України. Вони впевнені, що громадяни України мають право на суверенність і незалежність. Визнаючи незалежність незаконно утворених сепаратистських республік, оголосивши війну, Росія знехтувала міжнародні правила та зобов’язання.

«Виразом нашої підтримки є декларація готовності подальшого укріплення співпраці та будь якої допомоги в умовах ескалації загрози та наслідків дій, які порушують мирне життя мешканців» – говорить документ.

«В умовах російської агресії ми солідарні з українцями, особливо з наших міст-партнерів. Не можемо стояти осторонь через новини з України. Ми готові надати Вашим мешканцям будь яку допомогу, відповідно до можливостей Ґміни Белжице» - звучить послання бурґомістра Белжице Іренеуша Павла Луцка.

Багатолюдний мітинг у Ґуденсберзі організувала «Партнерська спілка Ґуденсберґа». Вона підтримує співпрацю трьох міст-партнерів  Ґуденсберґа, Єльч Лясковіце, Щирця. Після обіду в суботу 450 чоловік з Ґуденсберґа та околиць зібралися біля магістрату, щоб висловитись проти війни в Україні. Інгберт Радлов, Франк Бьорнер, Гюнтер Гемпель, Торстен Еберт, Едгар Франке, Вінфрід Беккер, Юрген Кауфман, Гюнтер Рудольф, Марк Вайнмайстер, усі присутні засудили напад Росії.

Наші партнери створили робочу групу для організації надання допомоги Щирецькій громаді та Україні, відкрили рахунок в банку для пожертв.

Бурґомістр міста Камінна Ґура Януш Ходасевич, президент Академії Третього віку Аполонія Люлек разом з громадськістю міста, знаючи які нищення, терпіння і жертви несе війна, також висловили бажання підтримати мешканців Щирецької громади та надати гуманітарну допомогу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь