Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

100-річний ювілей!

Дата: 17.02.2022 10:03
Кількість переглядів: 917

17 лютого 2022 року в Щирецькій територіальній громаді неординарна і дуже приємна подія: свій 100 – річний ювілей святкує довгожителька села Лани - Сніданко Євдокія Іванівна.

Фото без опису

 

100-річний ювілей - це грандіозна знакова подія, у якої є своя історія, свої секрети довголіття і важлива  не тільки для ювіляра, але і для всієї громади.

І далеко не кожному судилося зустріти такий поважний вік, який знаменує мудрість, життєвий досвід та цінні знання.

100 років для світу – це маленька крихта у просторі часу, 100 років для людини – майже вічність.     

 Сніданко Євдокія Іванівна  народилася у с.Петрушівка Ічнянського району Чернігівської області в далекому 1922 році у багатодітній сім’ї.  Мала шість братів, яких вже давно немає серед живих - двоє з них у молодому віці загинули  ще на війні.

 Під час німецько-радянської  війни  працювала нянею-доглядальницею у Чернігівському військовому госпіталі, доглядала поранених військових, там і зустріла свого першого чоловіка – Мельника Андрія, який був родом з Львівської області с.Лани. Після закінчення війни,  п.Євдокія з Чернігівщини переїжджає з своїм майбутнім чоловіком на його рідну землю. І у 1949 році молоді люди одружуються. Проживали разом з батьками чоловіка у хатині, на місці якої у сьогоднішній час збудована церковна капличка Покрови Пресвятої Богородиці.

Щастя у  подружньому житті довго не тривало, чоловік, поїхавши по справах до Львова, живим не повернувся (в дорозі був смертельно травмований).

Своє наступне життя  п.Євдокія проживає у власному будинку, який купує у тому ж селі.

Ювілярка завжди трудилася,  не покладаючи рук: була  дояркою на молочній фермі та входила до різних колгоспних ланок.      

Євдокія Іванівна пережила  голодомор, воєнні лихоліття та труднощі післявоєнної відбудови – пройшла довгий і тернистий шлях із злетами та падіннями, з мільйонами хвилин розчарувань і вірою у краще майбутнє.

Пані Євдокія дуже працелюбна, сильна духом людина, сповнена оптимізму, доброти та щирості. Вміє радіти життю, а невдачі сприймає лише як випробування долі, які потрібно пройти з гідністю.

Станом на сьогодні Євдокія Іванівна отримує у КП «Турбота» Щирецької селищної ради соціальну послугу – догляд за місцем проживання, оскільки власних дітей немає.

  Привітати шановну  ювілярку зі святом завітали  голова  Щирецької селищної ради – О.Василишин,  староста Гуменецького старостинського округу – В.Крочак,    директор КП«Турбота» Щирецької селищної ради – О.Лебеденко з працівниками, які висловили слова шани та поваги і  побажали в другому сторіччі життя  міцного здоров’я,   душевного спокою, ясності розуму, миру,  поваги і турботи від ближніх.

Іменинниця  була дуже зворушена увагою гостей  і у свою чергу висловила щиру вдячність за грошову допомогу, квіти,  подарунки,  теплі слова і небайдуже ставлення до неї.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь