Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Інформація для батьків

Дата: 07.02.2022 20:02
Кількість переглядів: 514

В Україні зареєстровано 2 випадки паралітичного поліомієліту серед дітей. Захворіли діти з  Рівненської та Закарпатської областей. При обстеженні 19 контактних виявили, що  діти виділяють вірус з фекаліями, але не мають симптомів хвороби. Вірус поліомієліту передається дуже легко від людини до людини: через слину, через іграшки, овочі, фрукти, воду. На 1 паралітичний випадок припадає 100 з симптомами застуди або харчового отруєння. Противірусних ліків проти поліомієліту досі не винайшли!

Фото без опису

         Основні симптоми паралітичного поліомієліту: парези і паралічі (порушення роботи м’язів  кінцівок, серцевого та дихальних м’язів). Людина на все життя може залишитися інвалідом або померти.

         Єдиний вид боротьби – це вакцинація. Використовують 2 види вакцини. Інактивована (вводиться в м’яз) у віці 2 місяці, 4 місяці. Якщо хтось розпочинає курс щеплень пізніше, то першу і другу дозу завжди отримує інактивованою вакциною.

         У віці 6 місяців, 18 місяців 6 і 14 років діти отримують живу поліомієлітну вакцину у вигляді крапель.

         Вакцинація проти поліомієліту проводиться з 1963 року. В світі залишились лише 2 країни, де циркулює дикий поліовірус – Афганістан і Пакістан. В Україні спалах викликаний дериватом вакцинного штаму поліовірусу 2-го типу. Для того, щоб спалах подолати і припинити циркуляцію вірусу в Україні, з 1 по 22 лютого 2022 року проводиться перший раунд вакцинації дітей інактивованою вакциною французького виробництва у пунктах щеплень. Провакцинувати потрібно всіх дітей віком до 6 років хто з різних причин не був вакцинований проти поліомієліту.

         Зателефонуйте своєму сімейному лікарю, щоб дізнатись, чи належним чином вакциновані Ваші діти, передивіться Паспорти вакцинації.

         Єдиний можливий опір поліомієліту – це вакцинація. Захистіть Ваших дітей від поліомієліту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь