Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Вечір Українських Традицій

Дата: 17.12.2021 21:15
Кількість переглядів: 784

11 грудня в НД смт Щирець пройшов «Вечір українських традицій». Він був надзвичайно цікавим та дещо незвичним. Говорили про жінку, українку, берегиню, маму, дружину. Українську жінку завжди впізнавали за способом хусткування,  якого статусу жінка:  заміжня чи ні,  молодиця чи старша, вдовиця чи дружина. Хустина – це оберіг жіночої краси. Нею підкреслювали кращі риси жінки, а недоліки вдало маскували під барвистими нитками. Про це та багато іншого розповідала нам членкиня ВГО «Союзу Українок», «Національної спілки журналістів України», літератор, чарівна українка  Віра Олеш. А ще п. Віра захусткувала усіх присутніх в залі жінок барвистими хустинами.

Фото без опису

     Також  кожна українка – це господиня, яка вміє створити затишок у домівці, вміє приготувати різноманітні смаколики. І саме щось неординарне в приготуванні нам продемонстрували учасниці проєкту « Життя в стилі ЕКО» Ганна Чапінська та Світлана Маудза. Ще й усі мали змогу це скуштувати.

     Але і це ще не усі цікавинки цього вечора. Один із традиційних обрядів українців – це різдвяна свічка. Це вогник надії, добра, символ народження маленького Ісусика, символ Божої благодаті. І як зробити це чарівне чудо власноруч напередодні Різдва нам провела майстер – клас чарівна україночка, щирчанка Соломія Назаревич.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь