Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Робочий візит партнерів з Ґуденсберґа

Дата: 17.09.2021 09:49
Кількість переглядів: 1465

Упродовж цього тижня (10 – 17. 09. 2021 року) в Україні перебувала з робочим візитом делегація з міста Ґуденсберґа. Нашими гостями були, зокрема – Франк Бьорнер, бурґомістр, д-р Ебергардт Кеттліц, координатор комунальної політики розвитку, д-р Торстен Еберт, радник, колишній керівник підприємства забезпечення енергією міста Касселя та Ральф Рьомер, депутат міської ради міста Ґуденсберґа.

Фото без опису

Програма перебування була дуже інтенсивною. Найважливішим її пунктом були робочі зустрічі, наради та огляд будівельного майданчика проекту «Стале управління стічними водами у Щирці (NAKOPA E-UKR.5-18)». Саме зараз відбувається завершальний етап будівництва каналізаційного колектора вулицями Щирця довжиною майже 2 км. Цей проект реалізується за фінансової підтримки федерального міністерства економічного розвитку та співробітництва (BMZ) через ТзОВ «Engagement Global», маґістрату міста Ґуденсберґа, Львівської обласної адміністрації та Щирецької селищної ради.

Також було обговорено перспективи подальшої співпраці у галузі водовідведення, зокрема – будівництво очисних споруд у Щирці. Ця проблема потребує термінового вирішення, адже стоки забруднюють місцеву річку Щирку, яка впадає у Дністер.

Працівники Щирецької селищної ради разом з гостями відвідали очисні споруди у місті Галичі Івано-Франківської області. Очищення стічних вод відбувається за системою «Біотал». Німецькі друзі схвально відгукнулися про перший цикл функціонування очисних споруд. Проте для другого етапу – складування надлишкового мулу – наші партнери пропонують застосувати винахід німецької фірми «Екоплант». Мова йде про мулові майданчики з використанням спеціально селекціонованого очерету для перетворення мулу на біомасу, тобто добриво. Ця система успішно проявила себе у Європі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь