Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Прощання з колядою

Дата: 19.02.2021 08:38
Кількість переглядів: 3649

А по тій Коляді побувайте в гаразді,

без турботи, без біди–до нової Коляди!

 

         Віддзвеніли Різдвяні дзвоники, пройшли барвисті вертепи, принесла благословення Йорданська вода…Проте в серці завжди лунають відзвуки колядок, а іскри свічки Різдва надихають цілий рік!

Фото без опису

         14 лютого 2021 року вперше у храмі Різдва Пресвятої Богородиці  з нагоди завершення Різдвяного періоду відбулося урочисте дійство «Прощання з колядою». 

          Розпочалося дійство  з виконання Різдвяного тропара «Різдво Твоє, Христе Боже наш, засвітило світові світло розуміння…»  парафіяльним  хором, який щонеділі в цьому храмі прикрашає своїм співом Божественну Літургію.

         Після виконання державного Гімну України, з  благословенням  та словами  подяки нашим військовим, добровольцям, патріотам, які  зі зброєю в руках захищають цілісність, незалежність держави на Сході, волонтерам, медикам,  звернулися до присутніх настоятель храму о. Андрій Афтанас та   настоятель церкви Пресвятої  Трійці УГКЦ  о.Тарас Фітьо.  Також із  словами – привітаннями звернувся до громади  очільник Щирецької громади Василишин О.П.    На святі з уст лунали Різдвяні віншування та вірші. Колядки можна було почути у виконанні колективів:  дитячих - наймолодших: Вертеп (Заклад дошкільної освіти №1 "Теремок"), "Коляда"  у виконанні  Герман Анни - Марії,   і дорослих: Церковний хор храму Різдва Пресвятої Богородиці, народний вокальний ансамбль "Гомін"( керівник Л.Пекар), хор із каплички Покрови Пресвятої Богородиці с. Лани ( керівник І. Кравець ), колядники із с. Піски  та вокальний ансамбль «Світло надії» (керівник О. Герасимович - Ільдутова).

          На завершення дійства натхненно та велично прозвучала колядка «Добрий вечір тобі…» у спільному виконанні усіх учасників  та парафіян храму, яка об'єднала усіх присутніх у єдину українську родину.

         Різдвяна атмосфера відчувалася   всюди, і навіть після завершення свята, коли на вулиці біля церкви усіх присутніх чекало частування смачними пухкенькими пампушками, солодощами і гарячими напоями. Всі йшли додому з позитивними емоціями і враженнями!

          Було Святково, було Зимово, але було Тепло, навіть попри  мороз та вітер!

         Ще довго у наших серцях будуть лунати колядки..., а доки звучить пісня, доти неповторним є наш співочий народ. І так хочеться вірити, що усі  побажання, які прозвучали здійснилися, щоб в Україні, такій багатій і пісенній, був мир, злагода та  панували добро, щирість і милосердя!

         Дякуємо всім, хто долучився до організації Свята!!!

                                                                 

Олена Даць

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь