Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

ПОКАЗОВИЙ ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Дата: 04.03.2020 16:57
Кількість переглядів: 1673

03 березня 2020 року у Дмитрівській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено показовий день цивільного захисту для керівників ЗЗСО та ЗДО Щирецької громади.

Фото без опису

Основними завданнями проведення Дня ЦЗ є вдосконалення теоретичних знань і практичних навичок учнів та персоналу школи щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, а також виконання законодавчих актів з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Розпочато проведення Дня ЦЗ із практично-тренувального заняття з евакуації «Дії учасників навчально-виховного процесу при виникненні НС (пожежа)». За ввідним сигналом «Задимлення в одному із класних приміщень» черговий вчитель оповістила трьома переривчастими дзвінками учнів та працівників школи про надзвичайну ситуацію. Вчителі, які проводили уроки, негайно вивели дітей із будівлі школи в безпечне місце згідно зі схемами евакуації.

Несподіванкою для школярів стала поява пожежного автомобіля. Було розіграно ситуацію, що начебто двоє учнів не встигли евакуюватися. Рятувальники продемонстрували, як відбувається евакуація під час пожежі. Діти побачили спецодяг пожежників-рятувальників, призначений для роботи в небезпечних умовах. Рятувальники продемонстрували спеціальний пожежний автомобіль, рятувальне обладнання, за допомогою якого бійці МНС працюють на місці ліквідації надзвичайних ситуацій. Діти із захопленням спостерігали за демонстрацією подачі води із пожежного рукава, а деяким пощастила навіть це зробити разом із професіоналами.

За це висловлюємо особливу подяку начальнику 25-ої Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області Мельничуку І. Я. та рятувальникам, які прибули до школи.

Проведена тренувальна евакуація показала, що всі учасники навчально-виховного процесу обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і вміють організовано евакуюватися у безпечне місце. Спілкування з рятувальниками було дуже цікавим, пізнавальним і залишило чимало нових знань, вражень і позитивних емоцій.

Після круглого столу «Організація цивільного захисту у школі» та вікторини «Знати, щоб передбачати, передбачати, щоб діяти» керівники ЗЗСО та ЗДО мали можливість переглянути виховний захід «Казка вчить, як на світі жить», який підготувала учитель початкових класів Онишків М. М. Глядачі поринули у світ казки, у якій дуже чемні козенята знають правила пожежної безпеки, правила дорожнього руху, правила безпечної поведінки під час грози, грому і блискавки, не піддаються на вмовляння незнайомки Баби Яги про поїздку на крутому авто, не беруть від неї ні цукерки, ні морозиво, не відчиняють двері підступному Вовчику, граються лише у безпечні ігри і читають книги, а виходячи із дому, не забувають вимкнути електроприлади, перекрити воду, зачинити усі вікна і двері.

Учні 5-9 класів із класними керівниками підготували виставку стіннівок на тему: «Безпека у житті - життя у безпеці», а вчитель образотворчого мистецтва Феджора Л. М. організувала виставку учнівських малюнків.

Заплановані заходи Дня ЦЗ проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь