Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

День безпечного Інтернету 2020

Дата: 18.02.2020 20:23
Кількість переглядів: 591

11 лютого 2020 року у світі відзначали День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету» (https://betterinternetcentre.org).

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.  День безпечного Інтернету відзначають щороку. Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі. День безпечного Інтернету націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де кожний та кожна можуть використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.

День безпечного Інтернету має на меті долучити до співпраці дітей і молодь, батьків і вихователів, освітян, педагогів і соціальних працівників, представників індустрії та політиків, надихаючи їх відігравати свою роль у створенні найкращого Інтернету.

Тема Дня безпечного Інтернету „Разом для найкращого Інтернету” надихає всіх приєднуватися до руху та використовувати найкращий потенціал Інтернету для об’єднання людей. Є багато шляхів зробити це:

  • Діти й молодь можуть допомогти покращити Інтернет, поводячись в онлайні позитивно та ввічливо, захищаючи онлайнову репутацію як власну, так і інших, використовуючи позитивні можливості створення, залучення та поширення контенту онлайн.
  • Батьки й вихователі відіграють важливу роль у натхненні та підтримці дітей і молоді використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо шляхом забезпечення відкритого діалогу з дітьми, навчання їх використовувати безпечні й позитивні технології, а також подаючи приклад поведінки.
  • Представники і представниці освітянської спільноти та соціальної сфери можуть допомогти покращити Інтернет через формування в учнів та учениць навичок цифрової грамотності шляхом розвитку критичного мислення, що дозволить їм гарно орієнтуватися в онлайновому світі. Вони можуть демонструвати власні приклади онлайнової поведінки учням і студентам, а також надихати їх створювати власний контент і робити позитивні вибори онлайн.

17 лютого учні 5- 11 класів Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ст., під керівництвом вчителів фізики та інформатики Войцеховської-Штаблави А.М. та  Перервіної О.М., взяли участь у Всеукраїнських конкурсах «Безпечний Інтернет» від освітнього проєкту На урок та «Основи кібербезпеки» від Всеосвіти. Це конкурси для всіх, хто користується Інтернетом. В основі завдань — не шкільна програма з інформатики, а цікаві та важливі питання, з якими учні стикаються, коли проводять час за комп'ютером, зі смартфоном чи планшетом. Усі учні, їхні батьки та наставники отримали дипломи, сертифікати і подяки.

Учні другого класу, під керівництвом вчительки Улич Л.М. переглянули мультфільм, створений телеканалом ПЛЮСПЛЮС «Увага! Інтернет!». У ньому у дотепній, іронічній та легкій для запам’ятовування формі розглядалися «несерйозні» дитячі проблеми. Діти вчилися ставити будь-які запитання, експериментувати, розмірковувати та приймати рішення і діяти у несподіваних або ж складних ситуаціях.

Соколова В.І.,

заступник директора з НВР Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ступенів



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь