Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

«Новий стандарт природничої освіти: від знань до компетентностей»

Дата: 04.02.2020 09:33
Кількість переглядів: 632

Творче об`єднання «Соняшник» за підтримки Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти провели обласний семінар «Новий стандарт природничої освіти: від знань до компетентностей». Учасниками семінару стали методисти предметів природничого циклу районних (міських) відділів (управлінь) освіти та секторів освіти об’єднаних територіальних громад, керівники методичних об`єднань та вчителі біології.

Фото без опису

         Головна мета семінару — представлення освітянській спільноті області Стандарту природничої освіти Нової української школи, обговорення його особливостей, аналіз викликів реформи «Нова українська школа», обговорення особливостей компетентнісно - орієнтованих завдань та їхнього використання в освітньому процесі, презентація результатів участі України в міжнародному дослідженні PISA.

         Головна ідея Нової української школи і нового Стандарту зокрема – навчання, побудоване на компетентностях. Закон “Про освіту” дає таке визначення компетентності: « динамічна комбінація знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, що визначає здатність особи успішно соціалізуватися, провадити професійну та/або подальшу навчальну діяльність». Простими словами, це – здатність використовувати знання і навички у своєму житті.

         Окрім того, Роман Шиян зазначає: «Ми намагалися побудувати Стандарт так, щоб усе починалося від зацікавленості дитини. Щоб вона починала досліджувати те, що її зацікавило, щоб брала в руки книжку, яка її зацікавила, і від того розбудовувати культуру дослідження чи читання».

         За результатами семінару всі учасники отримали сертифікати, серед них і вчитель  біології Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст., Даць О.С.

Пижик Г.М., директор Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь