Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

"Нехай нерозмежованою залишиться навіки..."

Дата: 29.01.2020 17:08
Кількість переглядів: 553

В українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць. Так, саме 22 січня 1918 року Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі проголошено Акт Злуки (об’єднання) українських земель в єдину Україну, об’єднання двох тодішніх держав - УНР та ЗУНР, що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперій, - в єдину соборну УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ.

«Живий ланцюг», організований патріотичними силами 21 січня 1990 року з нагоди 71-ї річниці проголошення Акта Злуки став яскравим проявом єдності, прагнення українського народу до свободи. Мільйони українців узялись за руки від Києва до Львова, відзначаючи День Соборності.

Відтоді щороку в Україні створювались «живі ланцюги», символізуючи єдність українського народу, а День Соборності  відзначається на державному рівні.

Учні Дмитрівської ЗОШ І-ІІ ст. вже традиційно долучилися до створення "живого ланцюга" до Дня Соборності  України. Вчитель історії Кунець В. Я. провів виховну годину "Нехай нерозмежованою залишиться навіки..." та організував перегляд фільму "Злука. День Соборності України".

 

Кунець В.Я.,

директор Дмитрівської ЗОШ І-ІІ ступенів

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь