Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

ЗІРКА ЯСНА ЗАСІЯЛА – ОСВІТИЛА НЕБЕСА

Дата: 13.01.2020 09:45
Кількість переглядів: 661

Ось і в наші домівки прийшло свято Різдва Христового! Радісна звістка дзвенить колядою по всій Україні, кожне серце зігріває радість від народження Сина Божого. Різдво Христове – це нове очищення, яке виводить з темряви до світла, зцілює духовно, об’єднуючи людей в єдину могутню християнську родину. У ці дні всі люди переповнені щастям та надією на краще життя. З давніх-давен для українців різдвяні свята були джерелом світлої радості, очищення душі, зміцнення віри в себе та краще майбутнє. Тепло Різдва запалює наші серця полум’ям Віри та Надії. Любов, котру принесло на землю Різдво, зобов’язує до внутрішнього відродження, до оновлення усього сущого: людини, сім’ї, нації, держави, всесвіту.

Фото без опису

         Свято шанують прадавні традиції й у селі Лани, де до святкування Різдва ставляться майже як  до національного надбання і ретельно його бережуть.

         У Святвечір і на саме Різдво   кожну оселю відвідують вертепи . Щороку молодь і старше покоління після служб у церкві Різдва Богородиці та капличці Покрови Пресвятої Богородиці розходяться селом з колядою, прославляючи народження Христа, бажають добробуту родині, багатого урожаю та інших благ.

         Нехай оцей всемогутній, преображаючий дух світлого Народження Христового запанує в людських серцях нині  і повсякчас, і на віки вічні! А Україною хай лунає радісне привітання: « Христос рождається ! Славімо його !»

 

 

Ільків Т.Я.,

 в.о. старости Гуменецького старостинського округу



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь