Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

ВАЖЛИВО! До уваги громадян, власників земельних ділянок!!!

Дата: 19.12.2019 09:19
Кількість переглядів: 690

Відділ земельних ресурсів Щирецької селищної ради

звертає увагу громадян, власників та користувачів земельних ділянок право власності (користування) на які виникло до 2004 року та посвідчене відповідними державними актами та договорами оренди на необхідність внесення до Державного земельного кадастру відомостей про такі земельні ділянки.

Враховуючи непоодинокі випадки рейдерського захоплення землі, а також впровадження ринку земель, з метою належного захисту прав землевласників та землекористувачів Державний земельний кадастр необхідно наповнити актуальними відомостями про земельні ділянки право на які посвідчено державними актами на право власності на земельні ділянки та договорами оренди землі.

Частиною цієї процедури є присвоєння кадастрового номера земельній ділянці, оскільки відповідно до ст.16  Закону України «Про Державний земельний кадастр» кадастровий номер земельної ділянки є її ідентифікатором у Державному земельному кадастрі. За відсутності кадастрового номеру власник земельної ділянки не вправі вчиняти будь-які правочини щодо неї (продати, подарувати, здати в оренду, взяти кредит під її заставу, тощо).

Відповідно до п.2 Закону України «Про державний земельний кадастр» земельні ділянки, право власності (користування) на які виникло до 2004 року, вважаються сформованими незалежно від присвоєння їм кадастрового номера.

Кадастровий номер земельній ділянці присвоюється при здійсненні державної реєстрації земельної ділянки за допомогою програмного забезпечення Державного земельного кадастру.

У разі якщо відомості про зазначені земельні ділянки не внесені до Державного реєстру земель, їх державна реєстрація здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за заявою їх власників (користувачів земельної ділянки державної чи комунальної власності).

Враховуючи те, що розробниками документації із землеустрою є юридичні особи, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та у складі яких працює не менше двох сертифікованих інженерів-землевпорядників та фізичні особи-підприємці, які володіють необхідним технічним забезпеченням та є сертифікованими інженерами-землевпорядниками і взаємовідносини замовників і розробників документації із землеустрою регулюються законодавством України  і договором (стаття 26 Закону України “Про землеустрій”), рекомендуємо звернутись до розробників документації із землеустрою для замовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

На сьогоднішній день відомості про земельні ділянки, що містяться в Державному земельному кадастрі України є відкритими та опубліковані в мережі інтернет на веб-сайті Публічна кадастрова карта (https://newmap.land.gov.ua).

 Відповідно власники та користувачі земельних ділянок право на які оформлено після 2004 року можуть переглянути та перевірити інформацію про земельну ділянку за допомогою сервісів Публічної кадастрової карти. Пошук земельної ділянки здійснюється за кадастровим номером або за місцезнаходженням земельної ділянки.

Для додаткової інформації щодо внесення відомостей про земельні ділянки до Державного земельного кадастру, а також виправлення помилок в Державному земельному кадастрі рекомендуємо звернутися до відділу у Пустомитівському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, а також у відділ земельних ресурсів Щирецької селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь