Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

80-і роковини початку Другої світової війни

Дата: 10.09.2019 11:01
Кількість переглядів: 1104

Пам’ятаємо минуле,

творимо спільне мирне майбутнє

 

 

1 вересня 2019 року в Єльч-Лясковіце відбулися заходи з нагоди 80-их роковин початку Другої світової війни.

На тристоронній зустрічі бурґомістри трьох партнерських міст Єльч-Лясковіце, Ґуденсберґа та Щирця підписали Мирну декларацію.

Фото без описуФото без опису

Мирна декларація

Усвідомлюючи складну історію наших народів, збройних конфліктів, нанесеної шкоди та пролитої крові, ми декларуємо у 80-ту річницю нападу гітлерівської Німеччини на Польщу, що спричинило початок Другої світової війни, волю до примирення, мирної співпраці та розвитку дружби між нашими містами. Ми хочемо зробити свій внесок до підтримки мирного порядку у Європі шляхом контактів наших жителів та спільні ініціативи багатьох громад. Нехай пам’ять про жертв Другої світової війни стане попередженням про те, що наші народи ніколи більше не протистоятимуть один одному!

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

«Декларація є символом єднання. Історію не можна змінити, про неї потрібно говорити. Необхідно будувати нові відносини. Те, що було, нехай буде для нас наукою і робимо все для того, щоб така ситуація не повторилась» – сказав бурґомістр Міста і Ґміни Єльч-Лясковіце Богдан Щесьняк.

«Ми зустрічаємось у цей символічний день – день 80-их роковин початку Другої світової війни. В Україні зараз іде війна, гинуть люди. Тому для нас мир є дуже важливий, ми хочемо, щоб народи жили в злагоді. Декларація – це знак для наступних поколінь, знак миру» - сказав Щирецький селищний голова Олег Василишин.

«Для нас, німців, важливо пам’ятати про жертви Другої світової війни, в якій Польща втратила багато людей. Вину за це несуть німці. Але ми є тут для того, щоб учитися з історії, показати, як важливо мати мирну Європу. Наше послання є зрозуміле – ніколи більше війни!» - слова бурґомістра міста Ґуденсберґа Франка Бьорнера.

Після цього відбувся мітинг пам’яті жертв Другої світової війни та покладання вінків до пам’ятника 100-річчю Незалежності Польщі.

Фото без описуФото без опису

На завершення у костелі Св.Станіслава відбулись поминальна літургія та концерт патріотичної пісні.

Фото без опису

 

Володимир Попович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь