Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

День примирення

Дата: 13.05.2019 12:44
Кількість переглядів: 595

Україна разом із багатьма країнами Європи відзначає 8 травня День пам’яті та примирення. Данину пам'яті всіх жертв Другої світової війни віддають у всьому світі. У нашій школі   під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» проведено заходи, присвячені Дню пам’яті  та примирення, Дню Перемоги над нацизмом в Європі.

Загальні втрати України у цій війні оцінюються у 8-10 мільйонів життів. Українці боролися проти Гітлера та його союзників у арміях Польщі та СРСР, Канади і Франції, Сполучених Штатів Америки та Чехословаччини, на фронтах Європи, Північної Африки та Південно-Східної Азії, на Тихому та Атлантичному океанах.

Для учнів початкових класів були проведені   уроки  пам’яті «Мужність і відвага крізь покоління», на яких висвітлили  події Другої світової  війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни.

Символом відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги є червоний мак. Символ маку присутній і в українській фольклорній традиції – за легендою, маки зацвітали там, де пролилася козацька кров.

Червоний мак, як символ пам’яті жертв Другої світової війни, зробили учні групи продовженого дня. (вихователь Заяць У.Я.) Уляна Ярославівна розповіла дітям про день вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. Члени учнівського самоврядування разом із педагогом-організатором Кунець З.І. підготували інформаційне повідомлення «Вони йшли на смерть за Батьківщину» . Учні 9-А класу розповідали про важкі часи війни,  незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від нациизму, про  нелегке життя в тилу. Пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, учні та вчителі вшанували хвилиною мовчання.

 

Хай мир і злагода панують на нашій землі!

 

Вічна пам'ять загиблим, низький уклін живим!

 

 

Педагог-організатор Опорного закладу Щирецької ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів імені Героя України Богдана Ільківа, Кунець З.І.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь