Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Звіт про роботу КНП «АЗПСМ»Щирецької селищної ради Пустомитівського району Львівської області

Дата: 12.03.2019 09:43
Кількість переглядів: 1343

Відповідно до рішення Щирецької селищної ради   50 від 27.12.2017 р. було створено нову медичну комунальну установу «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини». Амбулаторія  почала  працювати як окрема юридична особа.

Основна мета діяльності закладу – забезпечення потреб населення у первинній медико-санітарній допомозі.

Медичні працівники надають первинну медико-санітарну допомогу всім категоріям населення, здійснюють профілактику та контролюють  лікування соціально-небезпечних хвороб, в першу чергу таких як туберкульоз, ВІЛ/СНІД та ін. Робота  первинної ланки спрямована на своєчасне виявлення та лікування хвороб серцево-судинної системи, онкологічних захворювань, цукрового діабету та ін., формування груп ризику та  своєчасну корекцію станів «передхвороби», особливо соціально-активної частини населення (діти, молодь, населення працездатного віку). В структуру установи входять 8 фельдшерсько-акушерських пунктів, в яких створені необхідні умови для прийому хворих, проводяться.профілактичні та лікувальні заходи, здійснюється відбір хворих для амбулаторного лікування та консультацій фахівців медичних закладів інших рівнів.

14.01.2018 р. директором установи було призначено Чаплинського  Володимира Анатолійовича. Були проведені усі заходи щодо державної реєстрації, отримана ліцензія на провадження господарської діяльності з медичної практики.

01.04.2018 р. почалось реформування первинної  медико-санітарної допомоги,  кампанія по пошуку пацієнтів. Ця реформа є вчасною і актуальною. Для амбулаторій - це означало можливість самостійно розпоряджатися коштами. Тобто, виконуючи поставлені задачі, надаючи послуги пацієнтам, використовувати наявне держфінансування на те, що насправді потрібне, а не на те, що написано в плані "зверху". Від цього, в тому числі, залежить ефективність надання медичних послуг пацієнту.

Однією з обов’язкових умов Національної служби здоров’я України було перетворення медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства. Тільки у  такому статусі заклад міг  укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.

21.09.2018 р. розпочало свою діяльність Комунальне некомерційне підлриємство «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Щирецької селищної ради Пустомитівського району Львівської області. Було отримано нову ліцензію, проведено аналіз кампанії по вибору свого лікаря, внаслідок якої було підписано 80%-декларацій між лікарями та пацієнтами, що дало змогу успішно підписати договір з Національною службою здоров’я.

Амбулаторія обслуговує населення смт Щирець - 5440 чол., а також навколишні села:   

ФАП с.Лани - обслуговує 1009 чол.
ФАП с.Гуменець - обслуговує 258 чол.
ФАП с.Горбачі - обслуговує 993 чол.
ФАП с.Дмитре - обслуговує 860 чол.
ФАП с.Сердиця - обслуговує 517 чол.
ФАП с.Соколівка - обслуговує 516 чол.
ФАП с.Піски - обслуговує 618 чол.
ФАП с.Яструбки - обслуговує 171 чол.

Роботу підприємства забезпечує 5 лікарів, 7 сімейних медсестер, 8 фельдшерів

Господарська діяльність.

З досвіду розвинених країн відомо, що більше 80 відсотків проблем із здоров’ям людини можна розв’язувати на первинному рівні охорони здоров’я. Тому для якісного надання медичної допомоги було проведено поточний ремонт приміщень установи. Повністю відновлено коридор, в кабінетах зроблено євроремонт, відновлено водопостачання, замінено електропостачання на економне, замінена повністю покрівля підлоги, проведено ремонт  санвузла. Основна проблема виникла з системою опалення, яка знаходилась в жахливому стані. Але, завдяки спільним зусиллям селищного голови та районної ради проблему було вирішено. Було виділено кошти на заміну системи в розмірі 215 тисяч.

Матеріальна база.

В усіх кабінетах сімейних лікарів було замінено офісні меблі, столи для персоналу, стільці та крісла для кабінетів, лавки в коридор очікувань, шафи для документів та одягу, шафи для зберігання лікарських засобів та медичних виробів, сповивальні столики, медичні кушетки

1 квітня 2018 р. вступила в дію медична реформа. Її мета – забезпечити всім  громадянам рівний доступ до якісних медичних послуг. Застаріла паперова звітність відійшла в небуття. Усю медичну документацію було переведено в електронний вигляд через ІМС. Це все було можливе тільки при підключенні до мережі інтернету,  якої на даному етапі в закладі не було. Завдяки  сприянню  селищного голови цю проблему було вирішено.

Завдяки співпраці Щирецької селищної ради з німецьким містом Гудензберг усі робочі місця персоналу були забезпечені комп’ютерним обладнанням та іншим медичним інвентарем.

Керуючись наказом МОЗ-148 згідно до вимог НСЗУ було закуплено медичний інвентар відповідно до табеля оснащення: ваги дитячі, ваги дорослі, ростоміри, глюкометри, тонометри, пульсоксиметри, пікфлуометри, сумки холодильники, фельдшерські сумки.

Такі заходи були проведені у всіх фельдшерсько-акушерських пунктах: закупівля меблів, заміна вхідних дверей у трьох ФАПах, заміна водяних змішувачів у приміщеннях ФАПів с.Піски та с.Дмитре, проведено поточний ремонт, забезпечено всіма необхідними медпрепаратами та інвентарем.

Підприємство володіє санітарним автомобілем ВАЗ-2107. Було проведено капітальний ремонт двигуна, поточний ремонт,  закуплені літні та зимові шини, акумулятор.

Просвітницька діяльність

З метою формування здорового способу життя та гігієнічного виховання населення громади  були проведені заходи, лекції, бесіди, на теми:

Формування в населення мотивації до дбайливого ставлення до життя і здоров’я;

Профілактика серцево-судинних захворювань

Профілактика цукрового діабету

Профілактика раку молочної залози у жінок.

 

Серед населення була проведена урядова програма «Доступні ліки» . Це можливість для кожного громадянина України отримати лікарські засоби, які покращать якість його життя, зможуть запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності. Програма забезпечує право отримати безкоштовно чи з незначною доплатою ліки за рецептами особам, хворим на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет 2 типу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь