Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

ШАНОВНИЙ РОБОТОДАВЦЮ !

Дата: 19.02.2019 09:03
Кількість переглядів: 641

Про дотримання законодавства

про працю

 

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата встановлена у розмірі 4173 гривні.

З цього часу роботодавці зобов’язані щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше 4173 гривні.

Мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може  встановлюватися оплата за виконану працівником місячну норму робіт.

    На виконання вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», контролюючими органами проводяться перевірки щодо виявлення неоформлених найманих працівників, маскування трудових відносин під виглядом інших форм діяльності та інше. Включенню в перелік для проведення перевірок підлягають ті суб’єкти господарювання, які мають велику кількість найманих працівників і виплачують мінімальну та /або близьку до мінімальної заробітну плату.

За порушення трудового законодавства роботодавцям загрожують чималі штрафи, а саме, за одного неоформленого працівника – штраф у розмірі 30 мінімальних зарплат, а це 125 190 гривень.   Натомість, на ці кошти можна офіційно протягом цілого року виплачувати працівнику заробітну плату у розмірі не нижчому ніж середня по району.

Лише офіційне працевлаштування забезпечує гідні умови праці, достойну заробітну плату, соціальні гарантії для працівників, належне пенсійне забезпечення в майбутньому, а також розбудову економіки та добробут країни.

Враховуючи вищенаведене, необхідно вжити заходів щодо офіційного оформлення працівників, забезпечення дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці згідно вимог трудового законодавства відповідно до Кодексу законів про працю та переглянути оплату праці  працівників з метою її  підвищення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь