Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Річниця загибелі Тараса Кончевича

Дата: 15.02.2019 09:28
Кількість переглядів: 810

9 лютого минуло рівно чотири роки, як загинув в бою з російськими бойовиками наш земляк, капітан медичної служби ТАРАС КОНЧЕВИЧ.

 

Фото без опису

 

Народився 28 жовтня 1979 року в селищі міського типу Щирець Пустомитівського району Львівської області. У 1996 році закінчив загальноосвітню школу №1 (нині - імені Героя України Богдана Ільківа) селища міського типу Щирець, у 2001 році - стоматологічний факультет Львівського державного медичного університету імені Данила Галицького, у 2003 році - інтернатуру Львівського державного медичного університету імені Данила Галицького (нині - Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького).

 

З 2001 по 2009 роки працював лікарем-стоматологом в амбулаторії села Оброшине Пустомитівського району Львівської області. З 2009 року - головний лікар амбулаторії села Звенигород Пустомитівського району Львівської області.

1 вересня 2014 року добровольцем мобілізований до лав Національної Гвардії України. Військову службу проходив в стрілецькому батальйоні 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об‘єднання Національної Гвардії України (військова частини 3002, місто Львів).

З 1 жовтня по 20 листопада 2014 року та з 4 січня 2015 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Позивний «Дантист». Надавав медичну допомогу пораненим бійцям під час боїв за Міжнародний аеропорт «Донецьк», за місто Дебальцеве Донецької області, та на 29-му і 31-му блокпостах.

9 лютого 2015 року бригада медиків Національної гвардії України в складі медичного бронетранспортера та медичного автомобіля виїхала з міста Артемівськ (нині - Бахмут) Донецької області в напрямку міста Дебальцеве Донецької області, назустріч медичному екіпажу Збройних Сил України (Анатолій СулімаМихайло Балюк та фельдшер Національної гвардії України Сергій Кацабін), з яким зник зв‘язок. Близько 18:30 годин поблизу села Логвинове Артемівського (нині - Бахмутського) району Донецької області медичний автомобіль, який рухався попереду, підірвався на міні. Після чого бригада медиків потрапила під обстріл диверсійно-розвідувальної групи російсько-терористичних угрупувань. В ході бою, незважаючи на небезпеку, Тарас Кончевич, який знаходився в медичному бронетранспортері, вибіг на допомогу пораненим побратимам, які знаходилися в автомобілі. Рятуючи життя товаришів капітан медичної служби Кончевич загинув. Також в цьому бою загинули Василь ЗадорожнийДмитро Лагунов та Максим Овчарук.

25 лютого 2015 року похований на полі Почесних поховань №76 Личаківського кладовища міста Львова.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (15.05.2015; посмертно). 

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь