Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

День пам'яті героїв Крут

Дата: 31.01.2019 09:42
Кількість переглядів: 644

З метою формування почуття патріотизму, поваги до історії держави, а також розвитку інтересу учнів до подій минулих років, які вплинули на основні процеси державотворення в Україні,  у Дмитрівській ЗОШ І-ІІст. проводились відповідні історико-виховні заходи. Серед них  особлива увага приділяється знаменній даті Дня пам’яті героїв битви під Крутами -29 січня.

Фото без опису

 Бій під Крутами - подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

Учні під керівництвом учителя історії Кунця В. Я. підготували та провели ряд заходів, у ході яких розповіли про патріотизм студентів Київського університету імені Святого Володимира, які, незважаючи на молодий вік, стали на захист самостійної України. Діти дізналися, як саме відбулася трагічна подія, яка вплинула на свідомість багатьох українців: битва на станції Крути.
Для школярів також було проведено інформаційні хвилинки  під час уроків історії. Діти переглянули документальні відеофільми та обговорили питання патріотизму героїв битви під Крутами за круглим столом «Відданість рідній землі».

 Вчитель історії Кунець В.Я. провів усний журнал «Біль мого народу – Крути» та розповів про ті жахливі часи, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути.    Класними керівниками проведено виховні бесіди на тему:

«Вони загинули за Україну» ( 6 клас), «Трагічні сторінки в історії України»

(5 клас),   « Скорботні дні в історії нашої держави. Бій під Крутами» (8 клас),  «Тернистий шлях до  України»(9 клас),? «Бій під Крутами в пам’яті народній»

(7 клас).

Значення бою під Крутами для нашої держави:

– бій під Крутами став успішною оборонною операцією, оскільки зупинив ворога на кілька днів. Це дало змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу;

  – незалежність Української Народної Республіки довелося захищати від російської військової агресії, ворогові протистояли молоді добровольці;

– сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому героїв Крут називають першими кіборгами.

Крути – не тільки символ мужності, стійкості всіх поколінь українців, а й урок для політиків. Лише спільними зусиллями можна будувати незалежну Україну.

 

 

Звіт підготувала педагог-організатор Гейник Н. І.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь