Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

День пам’яті жертв голодомору в Дмитрівській ЗОШ І-ІІ ст.

Дата: 04.12.2018 09:54
Кількість переглядів: 715

Голодомор 1932-1933 рр. – одна з найстрахітливіших сторінок у новітній історії українського народу. Роки державної незалежності України стали часом складного усвідомлення причин перебігу та наслідків національної катастрофи українців.

          Сколихнулась Україна від скорботи і жалю. Приспустилися від чорного болю жалобних стрічок Державні прапори. Запізнілими дзвонами шукаємо мільйони українських душ, щоби вписати їх в історію Пам'яті.

           Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і  життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами.  Щороку Україна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі  колективні могили.

         У Дмитрівській ЗОШ І-ІІ ст. 24 листопада була проведена лінійка, присвячена 85-им роковинам жертв голодомору. Школярі закликали усіх присутніх долучитися до Всеукраїнської акції «Запали свічку».

         Учні 6 класу, Говикович Євгеній, Куцик Ірина, декламували вірші, Тіцька Олена і Глуховецька Наталія виконали пісню «Свіча». Школярі переглянули фільм, в якому було розказано про моторошні часи нашої України.

 Учні на конкретних фактах ознайомилися з причинами цього страшного лиха, почули спогади очевидців трагедії. До сліз зворушили усіх присутніх слова вірша «Фрагменти пам’яті» та кадри страждань безневинних українських селян.

          Учасники лінійки запалили свічечки, які символізують скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів, серед яких були такі ж діти, як і вони, з надією, що ці вогники зігріють душі загиблих. Наостанок пам'ять безневинних жертв  страшного голодомору вшанували хвилиною мовчання.

                                     

Звіт підготувала педагог-організатор Н.І.Гейник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь