Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

День міста 2018

Дата: 04.10.2018 10:03
Кількість переглядів: 1092

Вже вкотре відбулося святкування Дня міста Щирця, якому виповнилось 905 років. За традицією урочистості проходили на подвір’ї  Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів.  Ні дощ, ні прохолодна погода не стали на заваді його проведення.  Музика, співи, танці, веселий настрій панував до пізньої ночі.

 Фото без опису

З вітальним словом до присутніх звернулися  голова Щирецької селищної ради Олег Василишин, голова Пустомитівської   районної ради Галина Гичка, депутати Львівської обласної ради Мирослава Лісна та Іван Лабай.  

Також  на свято приїхали гості з-за кордону, наші друзі з партнерських міст Ґуденсберґа (Німеччина), Єльч-Лясковіце та Камєнна-Ґура (Польща).

Численну делегацію з Німеччини представляли голова ради міста Ґуденсберґа Вальтер Піпперт та заступник бюрґермайстра Вальтер Берле. Вони повідомили, що окрім участі у святкуваннях, метою їхнього приїзду у Щирець є також передача досвіду управління подарованими пожежними автомобілями та навчання новоствореної Щирецької добровільної пожежної команди. Для цього в Щирець прибули керівники добровільних пожежних дружин громади Ґуденсберґа.

Від делегації Єльч-Лясковіце щирчан вітав заступник бурґомістра міста і ґміни Ромуальд П’юрко.

Вперше у Щирці на святі присутні партнери з міста Камєнна Ґура. Віншування щирчанам від влади та мешканців міста Камєнна Ґура передав секретар ради міста Аркадіюш Віленські.

День народження містечка розпочав вокальний ансамбль “Світло Надії”,  виконавши гімн  міста Щирця. Всі присутні зі захопленням підтримали їх. Ансамбль запалив у серцях мешканців Щирця гордість за своє місто.

Схиливши голови, присутні згадали Богдана Ільківа, Олега Клима, Тараса Кончевича, своїх сучасних героїв-щирчан, які віддали своє життя за Україну, за мир, за щасливе майбутнє для кожного із нас. 

З благословенням в День міста до мешканців звернувся священик греко-католицького храму Пресвятої Трійці отець Іван. Духівник просив у Всевишнього допомоги у  побудові спільного майбутнього,  відверненні усіх спокус та незгод, життя у вірі та правді.

В цей чудовий день відбулося нагородження грамотами громадських діячів і майстрів спорту:

Чопика Тараса, майстра спорту зі стрільби з лука, призера чемпіонату Європи та світу, члена збірної Параолімпійської команди України, учасника Параолімпійських ігор в Пекіні 2008 року та в Англії 2012 року. 

Данилка Богдана, майстра спорту України міжнародного класу, срібного призера чемпіонату світу з кікбоксингу 2018 року в Китаї.

Ткачишина Степана, кандидата в майстри спорту України з вільної боротьби, тренера – викладача СДЮШОР «Спартаківець» вищої категорії з вільної боротьби, старшого тренера  Львівської області СДЮШОР «Спартаківець» з вільної боротьби, який тренує дітей Щирецької громади на базі Опорного закладу Щирецької ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів імені Героя України Богдана Ільківа.

 Фединяка Ігоря, тренера – викладача  ДЮСШ «Надія», кандидата в майстри спорту України з рукопашного бою, тренера - викладача першої категорії з кікбоксингу та рукопашного бою, першого тренера срібного призера чемпіонату світу з кікбоксингу щирчанина Данилка Богдана.

«Заняття спортом є незмінною частиною життя будь-якої людини та здатне забезпечити потрібну активність» – цими словами було запрошено щирчан і гостей містечка до перегляду показових виступів із різноманітних видів спорту (вільна боротьба, гімнастика, бойовий гопак, спортивні танці).

Зі сцени лунали творчі подарунки від колективів Щирця та старостинських округів громади.

Артистів свого Соколівського старостинського округу представила виконуюча обов’язки старости Молявчик Лідія.

Святкування тривало до пізньої ночі, гостей свята забавляв гурт “Злата”.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь